Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Σπαγγέτι με τόνο και ελιές

Τα ζυμαρικά είναι πάντα η επιλογή μου όταν θέλω να φτιάξω κάτι νόστιμο γρήγορα. Η συγκεκριμένη μακαρονάδα εκτός από εύκολη και γευστική είναι και υγιεινή ένας ακόμη λόγος, δηλαδή, για να τη φτιάξεις.
Βράζεις τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνεις. Σωτάρεις σε ελαιόλαδο μια σκελίδα σκόρδου και σβήνεις με λευκό κρασί. Προσθέτεις ψιλοκομμένη ντομάτα φρέσκια ή σε κονσέρβα και αφήνεις να βράσει έως ότου εξατμιστούν τα υγρά της. Έπειτα, προσθέτεις τον τόνο και τις ελιές, και στο τέλος το μαϊντανό.Διορθώνεις τη γεύση με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αναμειγνύεις με τα ζυμαρικά και σερβίρεις. Enjoy!

Pasta is always my choice when i want to cook something quick and tasteful. This recipe is not only easy to make but is also savory and healthy. At first, cook spaghetti into a large pot of  salted water and drain them.Heat olive oil, add a garlic glove and finish with a little white wine.Continue with the tomato sauce fresh or tinned and cook until reduced. Then, add the tuna, the sliced olives and finally the parsley.Correct the taste with salt and freshly ground pepper. At the end, mix the sauce with the pasta and serve. Enjoy!


Σπαγγέτι με τόνο και ελιές
για 2 άτομα
σπαγγέτι ολικής άλεσης
4-5 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδου
1 κονσέρβα τόνο σε νερό 
2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές σε φετάκια
ένα σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Spaghetti with tuna and olive oils
for 2 persons
wholemeal spaghetti
4-5 fresh ripe tomatoes chopped or one can
1 garlic glove
1 can tuna in water
2 tablespoons sliced black olives  
1 shot of dry white wine
some parsley
salt, pepper
olive oil 



xo
M





     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου