Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ταραμοσαλάτα

Βελούδινη και λεμονάτη, η παραδοσιακή ταραμοσαλάτα κυριαρχεί στα τραπέζια των ημερών σηματοδοτώντας την αρχή της νηστείας της Σαρακοστής. Πάντα με λευκό ταραμά και ένα καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι δύσκολο να μη σε δελεάσει.
Βάζεις στο μίξερ τον ταραμά, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ψίχα ψωμιού. Αναμιγνύεις σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχεις μια κρεμώδη υφή. Δοκιμάζεις και διορθώνεις τη γεύση προσθέτοντας περισσότερο ψωμί ή λεμόνι.Βon appétit!

The Greek  traditional fish roe salad is a delicious creamy  lemon dip that has a remarkable place on the pre Easter table. Using white fish roe and  fine extra virgin olive oil it is really tempting.
Blend the fish roes, lemon juice, olive oil  and bread crumbs until you have a velvet texture.Correct the taste adding extra bread or lemon.Βon appétit!


Ταραμοσαλάτα
100γρ. λευκός ταραμάς
χυμός από 4-5 λεμόνια
2 φλιτζάνια τσαγιού έξτρα παρθένο ελαίόλαδο
ψίχα από 700γρ. ψωμιού

Taramosalata
100gr white fish roe
the juice of 4-5 lemons
2 tea cups of extra virgin olive oil
crumb of a 700gr loaf of bread



xo
M


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου